PRIRUČNIK ZA HOMO SAPIENSA – Evolucija ljudskog karaktera

Znanje o tome kako funkcioniše ljudska psiha i koje su zakonitosti svijeta u kojem živimo prvi je preduslov za sretniji i bolji život.

Psihologija je najvažnija znanstvena oblast sa kojom bi se svako od nas trebao blisko upoznati što nije nimalo lako prvenstveno zbog njene kompleksnosti, ali i unutrašnjeg otpora čovjeka da sagleda samog sebe u realnom svjetlu.

Teme obrađene u ovoj knjizi su od jednakog značaja za sve sapiense: starije, srednje i mlađe generacije, neovisno o geografskim, religijskim i kulturološkim sredinama iz kojih potiču.

Priručnici ne spadaju u literaturu za jednokratnu upotrebu namijenjenu za trenutnu zabavu ili inspiraciju, već su osmišljeni da nam služe kao praktični vodiči u procesu mijenjanja sebe kroz preispitivanje sistema vrijednosti, postavljanja prioriteta i preuzimanja odgovornosti za svoj život.

Koliko god utopijski zvučalo, nada za globalni oporavak čovječanstva leži u karakternom razvoju pojedinca. 

Autor i izdavač: Miro Skorup

345 strana, tvrdi povez

Cijena: 25 KM (besplatna dostava za BiH)
Narudžba putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., facebook stranice (inbox), ili putem telefona: +387 62 761 652

Osvrti sa FB stranice:

Jasna Jamakovic

Knjiga "Priručnik za homo sapiensa" se mora imati u svakoj kućnoj biblioteci. Vrlo jasne i duhovite upute autora vas vode u propitivanje svog ega, postojanja i djelovanja. Knjiga nije nešto što ćete samo jednom pročitati, treba joj se često vraćati i pronalaziti sebe u mudrostima koje su sabrane u ovoj predivnoj knjizi. Hvala autoru na duhovitim primjerima.

Muharem Keško

U startu me privukao sjajno osmišljen naslov i podnaslov knjige. Ali kao i uvijek, ne sudite knjigu po koricama. Ona je puno više od sjajnog naslova. Fantastična knjiga, pisana jednostavnim i svima razumljivim rječnikom, a opet tako duboko seže u svakodnevne probleme sviju nas. Sve preporuke i unaprijed se radujem nastavku!

Asja Dupanović

Čitam knjigu i uživam, oduševljena nivoom detalja i načinom prenošenja istine. Ovo je psihologija po koju sam otišla na fakultet i nisam je tamo našla! O-du-šev-lje-na. Vidim da ću Priručnik godinama poklanjati svuda oko sebe... Bravo Miro i Sandra! Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti ❤

Azra Rustanbegović Pljevljaković

Srdačno preporučujem svim uzrastima ovu knjigu, čak bi veliki dio knjige inkluzivno citate predložila kao školsku/studensku literaturu!
Razvijanje svijesti je obaveza svih nas, kako socijalnih i društvenih bića, tako i moralna obaveza u osvješćivanju davno izgubljene međuljudske komunikacije!
Priručnik za homo sapiensa nije knjiga koja se jednom pročita i ostavi, ona se studira sve dok se teorija ne pretvori u praksu.

Vanja Subasic

Čitam ovu sjajnu knjigu. Ko god se bavi sobom, svojom svrhom i postojanjem, pored Biblije ovo je knjiga koju jednostavno morate pročitati… Nevjerovatno lako ulazi u pamćenje i nailazim na nevjerovatno mnogo rečenica koje podvlačim i razmišljam o njima. Priča o karakteru, egu, emocijama, ambicijama...Ne zna se šta je bolje i korisnije. Odavno nisam poželjela da "ne pročitam brzo knjigu" jer teško je rastati se od ovakvog sjajnog udžbenika koji je itekako desna ruka u samopomoći i prepoznavanju prijatelja i neprijatelja u nama samima..Copyright © 2020 Sapiens.ba | All Rights Reserved | Design: W.Design